Koty brytyjskie - forum Agilis Cattus    Strona Główna Koty brytyjskie - forum Agilis Cattus

Forum o kotach, nie tylko brytyjskich,
ich ludziach,
i innych interesujących sprawach.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"Jeszcze dalej niż Północ" - wątek dla kinomanów
Autor Wiadomość
dagmara 

Wysłany: 7 Czerwiec 2010, 14:01   

Ale ksiaze Jan nie powiem ;-)) Pomimo ze gburowaty, to jakos tak pozostal ze mna, <zakochana>

Vanicca 

Wysłany: 7 Czerwiec 2010, 18:27   

Co kto lubi ;-))

Friends are like Angels, who lift our feet when our wings have trouble remembering how to fly.

Dorszka 
Administrator

Wysłany: 8 Czerwiec 2010, 20:47   

Króla nie pamiętam w ogóle, Robin to mój typ <lol>

Też byłam na Robin Hoodzie, ja akurat wróciłam bardzo pozytywnie "nakręcona", ale może dlatego, że nie nastawiałam się na dzieło sztuki, a na ładny obraz, takiego "Gladiatora" w strojach średniowiecznych. Uwielbiam Ridley'a Scota, i wybaczam mu komercję, która od czasu do czasu mu się przytrafia ("Hannibal" na przykład). Ta komercja ma i tak to, co w kinie bardzo mi się podoba - piękne zdjęcia, dbałość o szczegóły, doskonałe aktorstwo. Historia... No cóż, czego można oczekiwać od podania o facecie, który był banitą, i to jeszcze z tak mało atrakcyjnego powodu, jak kradzież jeleni z królewskiego lasu... Ja nie nastawiałam się na historię przez wielkie H, chociaż próba zrobienia z Robin Hooda bohatera narodowego nie przyszłaby mi do głowy. Uwaga na temat Marion jak najbardziej słuszna, ale dla mnie akurat bez znaczenia, ot, wywołała uśmiech.

Na Robin Hooda zabrały mnie dzieci z okazji Dnia Matki <mrgreen>

Dla mnie to nadal dobra rozrywka, przy odpowiednim potraktowaniu fabuły oczywiście. A że Ridley Scot wielkim reżyserem jest, to ja mu to wybaczam :)

dagmara 

Wysłany: 8 Czerwiec 2010, 21:37   

Dorszko - mam tak samo. A Ridley Scott za Thelme i Luise ma takiego plusa, ze najwieksze gnioty przelkne nawet 8-) A ten Robin gniotem stanowczo nie byl
No jak krola Johna nie pamietasz, no wiesz <gwiżdże>

Dorszka 
Administrator

Wysłany: 8 Czerwiec 2010, 21:48   

Ci ładniutcy jakoś mi w serce nie zapadają :) Ja wolę tych czasem naznaczonych, może nie żurnalowych, ale z "tym czymś". Jak koty - nie musi być idealny, ale musi mieć ten look <mrgreen>

Ridley Scot to dla mnie przede wszystkim "Łowca androidów", że o "Obcym" nie wspomnę, a z nowszych rzeczy "Helikopter w ogniu".

Vanicca 

Wysłany: 11 Czerwiec 2010, 18:28   

Ja się po prostu nastawiłam na więcej. Moim zdaniem "Gladiator" był dużo lepszy. Książę Jan to był ten, który miał wydepilowane brwi i manicure lepszy pewnie od niejednej z nas <lol> . Ja nie przepadam za tym typem mężczyzn. Facet musi być zadbany, ale nie może mieć paznokci lepiej zrobionych ode mnie <lol>

Friends are like Angels, who lift our feet when our wings have trouble remembering how to fly.

mimbla 

Wysłany: 30 Lipiec 2010, 23:55   

Wróciłam właśnie z "Incepcji". Koronkowa robota. Najlepszy film, jaki widziałam od dawna. Ani przez chwilę nie oderwałam wzroku od ekranu, nie było tam ani jednej zbędnej sceny, ani jednego banalnego dialogu, ani tego denerwującego plastikowego holiłódzkiego "aktorstwa".
I jeśli ktoś powie, że nie lubi science-fiction, to nie ma się co zniechęcać- oglądając ten film nie czuje się fiction, chociaż sama idea jest daleka od rzeczywistości ;-)) . Naprawdę warto isć do kina.

kesja 

Wysłany: 31 Lipiec 2010, 10:52   

widziałam Robin Hood'a
oprócz ostatniej sceny bitwy - świetny film :) wreszcie ktos inne spojrzenie miał na te historyjkę
świetne dialogi, kilka razy poddusiłam się ze smiechu :)

Ania i Krzyś 

Wysłany: 1 Sierpień 2010, 09:58   

"Incepcja"- zgadzamy się z Mimblą. Film świetny, zaskakujący, klasa. Naszym zdaniem jeden z najlepszych filmów jakie widzieliśmy. Polecamy!

kesja 

Wysłany: 1 Sierpień 2010, 14:40   

wczoraj zaliczyłam INCEPCJĘ - polecam bardzo, nie ma chwili wytchnienia taka akcja :)

Odpowiedz do tematu