Wysłany: 29 Czerwiec 2010, 21:37
Paulina napisał/a:
wiem, że mój Pedro jest jeszcze za mały bo ma dopiero 5 miesięcy ale tak już myślę o katracji. Weterynarz mi powiedział, że jak zacznie znaczyć to dopiero mam go przywieźć. Czyli kiedy? jak będze miał około 7 miesięcy? Czyli, że nie można zrobić tego przed pierwszym znaczeniem?
Możesz ciąć choćby i jutro. Kotek budyniowy, który jest w podobnym wieku, co twój Pedro, tydzień temu stracił klejnoty (co jak na moje standarty nastąpiło strasznie późno, bo normalnie tnę 13-14 tygodniowe maluchy).
Coraz częściej myśle o zabiegu i chciałabym się dowiedzieć jeszcze kilku rzeczy. Jak to jest z jedzeniem i piciem przed i po zabiegu? Czego nie wolno podawać? Bedę wdzięczna za pomoc
Nie wiem czy pytam w dobrym temacie ale ile płaciliście za kastracje? U mnie lekarz zarządał 170/190 zł. Czy to normalna cena?
Z cenami bywa różnie. Wszystko zależy od lecznicy. Im wyższy standard tym może być drożej. Kastracja kotki jest droższa od kastracji kocurka.
Ja jakieś 2 lata temu za kastrację Luny zapłaciłam 275zł.
Zawsze możesz podzwonić i popytać po okolicznych przychodniach weterynaryjnych jak tam kształtują się ceny.
Tylko pytaj też o rzeczy istotne, takie jak: czy dostaniesz kota wybudzonego, czy mają oddzielną salę do zabiegów - operacji...
Doktor powiedział mi, że przed narkozą kot dostanie zastrzyk na to żeby się nie zakrztusił jedzeniem po narkozie czy jakoś tak. To dobrze? Bo jestem zapisana na środe już