Koty brytyjskie - forum Agilis Cattus    Strona Główna Koty brytyjskie - forum Agilis Cattus

Forum o kotach, nie tylko brytyjskich,
ich ludziach,
i innych interesujących sprawach.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kastracja
Autor Wiadomość
asiek 

Wysłany: 27 Czerwiec 2010, 18:41   

Felix też zrobił się lżejszy jak skończył 9 miesięcy.Sygnałem były nieustające nocne śpiewy.

Ania 

Wysłany: 27 Czerwiec 2010, 23:44   

Moje chłopaki stały się bezjajeczne w 8 miesiącu. Nie znaczyły, ale zaczeło bardziej intensywnie "pachnieć" w kuwecie.

Sonia 

Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 07:55   

Mój był kastrowany w wieku 9 miesięcy i też nie znaczył nigdy. Nawet nie doczekałam się właściwie nocnych śpiewów, jak inni opisywali.

lakshmi 

Wysłany: 29 Czerwiec 2010, 21:37   

Paulina napisał/a:
wiem, że mój Pedro jest jeszcze za mały bo ma dopiero 5 miesięcy ale tak już myślę o katracji. Weterynarz mi powiedział, że jak zacznie znaczyć to dopiero mam go przywieźć. Czyli kiedy? jak będze miał około 7 miesięcy? Czyli, że nie można zrobić tego przed pierwszym znaczeniem?

Możesz ciąć choćby i jutro. Kotek budyniowy, który jest w podobnym wieku, co twój Pedro, tydzień temu stracił klejnoty (co jak na moje standarty nastąpiło strasznie późno, bo normalnie tnę 13-14 tygodniowe maluchy).

moonisia 

Wysłany: 30 Czerwiec 2010, 19:12   

My z Bonifkiem w piątek się wybieramy do weterynarza, także na weekend juz bedzie lżejszy ;-)) , mam tylko nadzieje, że wszytko przebiegnie bezproblemowo.

Paulina 

Wysłany: 24 Lipiec 2010, 19:11   

Coraz częściej myśle o zabiegu i chciałabym się dowiedzieć jeszcze kilku rzeczy. Jak to jest z jedzeniem i piciem przed i po zabiegu? Czego nie wolno podawać? Bedę wdzięczna za pomoc :kwiatek:

kesja 

Wysłany: 24 Lipiec 2010, 21:23   

zdania wetów się róznią, prosze spytać tego kto będzie operował kota

moja wetka zaleciła odstawienie jedzenia o 20 i niepodawanie wody od rana - zabieg był na 10 zaplanowany, po kastracji mogła pic i jeśc suche

Paulina 

Wysłany: 5 Sierpień 2010, 08:22   

Nie wiem czy pytam w dobrym temacie ale ile płaciliście za kastracje? U mnie lekarz zarządał 170/190 zł. Czy to normalna cena?

Mago 

Wysłany: 5 Sierpień 2010, 09:10   

Paulina napisał/a:
Nie wiem czy pytam w dobrym temacie ale ile płaciliście za kastracje? U mnie lekarz zarządał 170/190 zł. Czy to normalna cena?

Z cenami bywa różnie. Wszystko zależy od lecznicy. Im wyższy standard tym może być drożej. Kastracja kotki jest droższa od kastracji kocurka.
Ja jakieś 2 lata temu za kastrację Luny zapłaciłam 275zł.

Zawsze możesz podzwonić i popytać po okolicznych przychodniach weterynaryjnych jak tam kształtują się ceny.
Tylko pytaj też o rzeczy istotne, takie jak: czy dostaniesz kota wybudzonego, czy mają oddzielną salę do zabiegów - operacji...

Paulina 

Wysłany: 5 Sierpień 2010, 12:52   

Doktor powiedział mi, że przed narkozą kot dostanie zastrzyk na to żeby się nie zakrztusił jedzeniem po narkozie czy jakoś tak. To dobrze? Bo jestem zapisana na środe już :(

Odpowiedz do tematu